WERVERSHOOF - Het voorarrest van de minderjarige jongen, die op 17 oktober werd aangehouden voor de mishandeling en aanranding van een 17-jarig meisje, wordt met twee maanden verlengd. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bevestigd aan NH Nieuws.


In een besloten rechtszaal vond vandaag de eerste pro forma-zitting plaats tegen de 15-jarige Naigel O. uit Medemblik. Hij wordt verdacht van poging tot verkrachting, waarbij hij in augustus een 17-jarig meisje rond 1.00 uur op een verlaten weg van haar fiets sleurde, bedreigde en heeft gedwongen zich uit te kleden. Hij betastte haar, smeet haar tegen de grond en trapte haar toen meerdere keren.

Het voorarrest van de Medemblikker is met twee maanden verlengd, tot de volgende zitting op 31 maart. Tot die tijd wacht de rechtbank op een rapport naar aanleiding van een psychisch onderzoek bij de verdachte. Het NIFP (Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie) voert dit uit.

Veel aandacht
De aanranding heeft veel losgemaakt binnen de Westfriese gemeenschap. De politie was twee maanden op zoek naar de verdachte. Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwamen meerdere tips binnen. Hierdoor kwam de recherche de verdachte op het spoor en kon hij worden aangehouden.