MEDEMBLIK - Medemblik sluit zich aan bij het Jaar van de Gouden Eeuw. En wel met ‘De Gouden Nacht’ op zaterdag 26 oktober.


De Gouden Nacht is geïnspireerd op de welbekende museumnacht. De hele avond is er van alles te doen in Medemblik en omliggende dorpen. Je kunt je op dertien locaties laten onderdompelen in de geluiden, geuren, smaken en kleuren van toen.


Steek je licht op in de gouden eeuw
De roemrijke 17e eeuw komt groots tot leven tijdens de Gouden Nacht op 26 oktober 2019. Rijkdom en ondergang. Avonturen van omstreden helden, piraten en walvisvaarders. Nieuwe ontdekkingen en wereldberoemde kunst. Oude panden, kerkjes, molens, musea en Kasteel Radboud openen deze nacht hun deuren voor publiek met theater, muziek, geschiedenis, exposities en (kinder)activiteiten. Zeemansliederen, meeslepende verhalen en harpmuziek nemen je mee terug in de geschiedenis. De stadsomroeper en de nachtwaker trakteren je op de sfeer van weleer tijdens een nachtelijke wandeling. Je ontmoet het Meisje met de Parel, Rembrandt en zeeheld Michiel de Ruyter tijdens de Gouden Parade. Aanschouw het tot de verbeelding sprekende videoprojectie spektakel op de buitenmuren van het oude stadhuis. Laat je meevoeren tijdens de Gouden Nacht!