MEDEMBLIK - ‘Geniet van het IJsselmeer en Markermeer, ontdek historisch Holland en beleef de Omringdijk en de weidse polders.’ Met deze uitnodigende boodschap werd de regio Westfriesland groots op de kaart gezet tijdens de 50 Plus Beurs. Deze beurs werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De boodschap is een trotse uiting van samenwerking tussen de regio Westfriesland en haar partners.

Inzetten op de beleving van regio Westfriesland

Toerisme en recreatie is belangrijk voor onze regio, zowel voor bewoners als ondernemers. Door samen te werken met verschillende partners hebben we de regio als aantrekkelijke bestemming kunnen presenteren op de 50 Plus Beurs. Holland Boven Amsterdam was verantwoordelijk voor de realisatie. Holland Boven Amsterdam houdt zich bezig met de ontwikkeling, branding en marketing van de bestemming Noord-Holland Noord. Het is een initiatief van meerdere samenwerkende gemeenten, waaronder Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Andere partners van Westfriesland zijn Visit Medemblik, Ik hou van Hoorn, Westfries Museum, Museum van de Twintigste Eeuw en het Zuiderzeemuseum.

Mooie en veelzijdige regio Westfriesland

Een enthousiast team vertelde aan ongeveer 60.000 bezoekers hoe mooi en veelzijdig de regio Westfriesland is. De prachtige stand op de beurs trok veel bekijks van bezoekers en tv. Je kon er plaatsnemen op een leugenbankje van het Zuiderzeemuseum. Via een koptelefoon waren er prachtige oude verhalen te horen. ‘Of bekijken hoe een 17e eeuws kostuum van het Westfries Museum jou staat; hilarisch leuk voor iedereen,’ vertelt Anja Ippel, Toeristisch Marketing Coördinator van de gemeente Medemblik.

Brochure Beleef regio Westfriesland

Meer informatie, tips en de brochure zijn te vinden op BeleefWestfriesland.nl. Hier kunt u ook de nieuwste editie gratis downloaden van het fiets- en wandelboekje 2022 (Ontdek de mooiste routes) en de Regiokaart van Holland boven Amsterdam.