MEDEMBLIK - De sluitingsdatum van de crisisnoodopvanglocatie aan de Vok Koomenweg in Wervershoof blijft 1 mei aanstaande. Hiermee bevestigt de gemeente eerder gemaakte afspraken.


Burgemeester Michiel Pijl: “Er is van meet af aan duidelijk gecommuniceerd dat de crisisnoodopvang in Wervershoof van tijdelijke duur was, dus hier is niets in veranderd. We zijn blij dat we deze crisisnoodopvang in onze gemeente hebben kunnen realiseren in samenwerking met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Wij danken hen voor hun inzet en zijn ook dankbaar voor de bereidwilligheid van onze inwoners en de hulp van vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt.”

Regionale samenwerking

Het afwisselend, tijdelijk opvangen van ruim 200 asielzoekers in een crisisnoodopvang was een vorm van regionale samenwerking waarbij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord de uitvoering voor haar rekening nam. De groep asielzoekers verbleef eerder in Enkhuizen en Avenhorn.

Spreidingswet

Met het sluiten van de crisisnoodopvang stopt het niet met het asielvraagstuk. De gemeente Medemblik bereidt zich voor op de uitvoering van de spreidingswet; een manier om een gelijkmatigere verdeling van asielopvang te realiseren over provincies en gemeente. Hierin trekt de gemeente op met de andere Westfriese gemeenten.