MEDEMBLIK - Gezond drinken en eten is belangrijk om goed in je vel te zitten. Om ouders daarbij te helpen is de campagne Trommel zonder Rommel in het leven geroepen; een initiatief van JOGG-Medemblik in samenwerking met de GGD, JGZ en het Voedingscentrum. Met het begin van het schooljaar, ging deze actie van start en werden er boekjes uitgedeeld op basisscholen in de gemeente Medemblik. Dit ‘broodtrommelboekje’ bevat o.a. tips en weetjes voor een gezonde lunchtrommel.


Gezond makkelijk en niet duur

Hoewel we gelukkig steeds beter weten wat gezond en minder gezond is, kunnen we allemaal nog wel wat tips gebruiken. En wanneer kun je daar nu beter mee starten dan het begin van het schooljaar? Een mooie kans om te zorgen voor een gezonde lunchtrommel op school. Niet alleen de lunch is in het boekje meegenomen, maar er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het belang van water drinken.

Supermarkten en bedrijven

Verschillende supermarkten in Medemblik ondersteunen de actie en op verschillende locaties zal er een diëtist van Dieet Compleet aanwezig zijn.

  • Op donderdag 1 september van 14.00 tot 17.00 uur bij de Aldi in Medemblik.
  • Op vrijdag 2 september van 14.00 tot 17.00 uur bij de Albert Hein in Medemblik.
  • Op zaterdag 3 september van 14.00 tot 17.00 uur bij Jumbo Monique in Zwaagdijk.

U kunt voor vragen bij de diëtist terecht en zij kan u meer vertellen over gezonde voeding.