MEDEMBLIK - Ondernemersverenigingen uit de gemeente Medemblik hebben een brandbrief opgesteld voor de minister van Economische zaken en Klimaat. Zij vragen daarin het kabinet om winkels, kapsalons en restaurants (niet-essentiële sector) per 15 januari 2022 weer te openen.


Het college van de gemeente Medemblik steunt deze actie van harte. Loco-burgemeester en wethouder Economische zaken Harry Nederpelt nam de brief vandaag in ontvangst uit handen van Johan Blokker (voorzitter Ondernemersverenging MEVO) en Gerda Kaarsemaker (bestuurslid MEVO). De gemeente zorgt vandaag nog voor verzending van de brief naar het ministerie.

Harry Nederpelt: “Ik sta volledig achter de boodschap van onze ondernemers die het dringende verzoek doen om vanaf 15 januari weer op veilige, verantwoorde wijze open te mogen gaan. Het gaat me ontzettend aan het hart hoe kleine ondernemers als winkeliers, horecaondernemers en kappers te lijden hebben onder deze lockdown. De rek is er nu echt wel uit. Ik hoop dat we met deze brief een klein beetje kunnen bijdragen aan de keuze die het kabinet deze week gaat maken.”