MEDEMBLIK - De organisatie van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik kijkt met veel plezier terug op een zeer geslaagde 50ste editie. 28 deelnemers stonden aan de start in Stavoren, 17 van hen wisten uiteindelijk de finish in Medemblik te bereiken.

Enthousiaste vrijwilligers

Jarenlang waren ze actief bij de langeafstandszwemwedstrijd en de Cityswim in Medemblik. Niet persé in het water maar vooral erop of ernaast. Vrijwilligers die met hand- en spandiensten hulp en support boden aan organisatie en deelnemers.

Zaterdagavond, na afloop van de wedstrijden en het opruimen, sprak wethouder Joset Fit de organisatoren toe om ze te bedanken voor hun inzet. Van een aantal vrijwilligers werd na deze 50e editie afscheid genomen. Voor hen was het jubileum een goed moment om terug te treden uit de organisatie. De wethouder bedankte deze vrijwilligers voor hun langdurige en grote inzet.

Voor de toekomst van het zwemevenement had zij wensen. “Nog mooier, grootser en meer bekend bij iedereen. We hopen dit te realiseren met hulp van enthousiaste vrijwilligers. Die nodig ik graag uit om zich aan te melden om een mooi begin te kunnen maken met de volgende 50 jaar’.

Tevens werd die avond het kunstwerk onthuld dat Martin van Driel speciaal voor dit gouden jubileum heeft gemaakt. Het beeld van de zwemmer, staande op een meerpaal uit het IJsselmeer, staat op de punt bij de “visafslag”. Jack Brakeboer kan hem vanachter de bar zien staan als de deur van zijn café openstaat. “Alsof het zo heeft moeten zijn,” laat hij geëmotioneerd weten.