WOGNUM - In Medemblik bloeit de liefde doorgaans lang want er zijn behoorlijk veel 50-jarige huwelijken in de gemeente. Bijna 400 in 2020 en 2021 bij elkaar. Normaal worden deze echtparen uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst. Helaas was dat vorig jaar niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Het ziet er naar uit dat dit ook voorlopig nog het geval zal zijn. Om deze paren alsnog en alvast in het zonnetje te zetten, laat gemeente Medemblik op zondag 14 februari, Valentijnsdag, een prachtig boeket bloemen met een bijzondere vaas bij hen bezorgen. Eén echtpaar kreeg deze Valentijn verrassing wel van Burgemeester Frank Streng overhandigd.

Het echtpaar Nel en Frans Koster-Stam uit Andijk is 17 februari a.s. 50 jaar getrouwd. Hun trouwdatum ligt het dichts bij Valentijnsdag van alle jubilarissen. Burgemeester Streng: “Dit boeket overhandig ik hiermee ook symbolisch aan alle andere Gouden Bruidsparen die wij helaas in deze omstandigheden niet de volle aandacht kunnen geven zoals we dat normaal doen. Ik wens hen allemaal nog veel jaren in geluk en gezondheid toe. Ik hoop dat we op termijn de Gouden bruidsparen weer op het gemeentehuis mogen uitnodigen.”

Bijzonder aandenken
Voorgaande jaren werden echtparen die 50 jaar getrouwd zijn uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis. Die middag is gevuld met een hapje, een drankje en animatie. De echtparen krijgen bloemen mee en ontvangen een foto ter herinnering aan die middag. Ook onder deze bijzondere omstandigheden willen we de bruidsparen toch een blijvend aandenken geven vanuit gemeente Medemblik. Daarom wordt het boeket bloemen bezorgd in een speciaal voor de gelegenheid gegraveerde vaas. Een mooi aandenken aan een bijzonder moment.