MEDEMBLIK - “Invloed met impact” is dit jaar het thema van de Internationale vrouwendag op maandag 8 maart. Wethouder Andrea van Langen: “Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Elke dag zijn in Medemblik vrouwen actief bezig de wereld om ons heen mooier te maken. Eén van de mogelijkheden om dat te doen is de politiek, waarin de stem van de vrouw best wat harder mag doorklinken. En dat geldt ook voor het verenigingsleven en het bedrijfsleven!” Een van die vrouwen in Medemblik is Monique Ravenstijn, oprichter van Jeelink en eigenaar van twee Jumbo supermarkten. In het kader van de Internationale Vrouwendag sloegen Andrea en Monique de handen ineen voor een gratis digitale (ontbijt-) bijeenkomst.


Een van die vrouwen uit onze gemeente is Monique Ravenstijn , oprichter van Jeelink. Als vijfde generatie binnen een grootgruttersfamilie is zij zelf sinds 1999 actief als zelfstandig ondernemer in de supermarktbranche. Zij runt twee Jumbo supermarkten (Zwaagdijk en Heerhugowaard). Daarnaast schrijft zij boeken, blogs en artikelen. Enige jaren geleden heeft zij ontdekt waarom zij pakken koffie verkoopt, dit is namelijk haar manier om haar levensmissie te leven. Zo wil Monique actief de wereld een stukje mooier te maken. Monique: “Op het moment dat je in aanraking komt met hoe het ook anders kan, ga je anders kiezen. Ik geloof dat dit gebeurt als je mensen meeneemt met praktijkvoorbeelden, tips, feiten en weetjes. Anders kiezen zorgt ervoor dat er een andere vraag ontstaat en juist die roep van de burger brengt bestuurlijke organen en grote bedrijven in beweging.”

Bent u ook nieuwsgierig naar haar verhaal? Speciaal voor de Internationale Vrouwendag organiseert wethouder Van Langen van 08.15 tot 09.15 uur een online ontbijtsessie met Monique. Deelname zonder ontbijt is gratis, deelname met ontbijt kost €15. Wilt u ook geïnspireerd worden? Stuur een mail met uw naam en mailadres naar andrea.vanlangen@medemblik.nl U kunt ook kiezen voor een bijeenkomst "inclusief ontbijt", dat kost 15 euro, vermeld even" inclusief" in uw reactie als u daarvoor kiest. Vermeld dan ook uw mobiele telefoonnummer in uw mail. U ontvangt dan een tikkie en kunt uw ontbijt op 7 maart tussen 10.00 en 19.30 uur afhalen bij Eetcafé de Kwikkel in Medemblik. Graag tot ziens op 8 maart. Medemblik, een stad vol inspirerende verhalen!