MEDEMBLIK - De Westerhavensluisbrug in Medemblik is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is groter en zwaarder geworden dan vijftig jaar geleden. Daarom voert gemeente Medemblik groot onderhoud uit. Het doel is om de brug met sluis te renoveren zodat deze weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor de scheepvaart (vanaf 6 december) en het wegverkeer (vanaf 10 januari).

Afsluiting voor de scheepvaart
Om de werkzaamheden veilig en goed uit te kunnen voeren zijn wij genoodzaakt de sluis volledig af te sluiten. Deze wordt dan helemaal droog gelegd. De werkzaamheden van Westerhavensluis starten op maandag 6 december 2021 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022.

Afsluiting voor wegverkeer
De renovatiewerkzaamheden aan de Westerhavenbrug worden uitgevoerd vanaf maandag 10 januari 2022 en duren tot uiterlijk maandag 21 maart 2022. De brug is deze periode volledig afgesloten voor het wegverkeer.

Wat gaat er gebeuren?
Het gaat om renovatiewerkzaamheden aan de sluis en de brug. Zo wordt het betonwerk van de kolken hersteld en worden de sluisdeuren vervangen. Verder wordt de brug gestraald en gecoat en het brugdek verbreed voor voetgangers. Tenslotte zullen de elektrotechnische en besturingsinstallatie van de Westerhavensluisbrug worden vernieuwd.

Welke overlast kunnen mensen ervaren?
De reistijd kan langer worden. Op het bijgaande kaartje staat de omleidingsroute aangegeven. De bus route wordt ook aangepast. Dit is binnenkort te vinden via www.connexxion.nl/nl/reisinformatie/actuele-reisinformatie.

Vragen?
Er is een apart e-mailadres aangemaakt voor vragen over dit onderwerp: westerhavenbrug@medemblik.nl. Bellen kan natuurlijk ook via het algemene nummer: 0229-856000.