MEDEMBLIK - Voor het nieuwbouwproject ‘De Perenlaan’ in Zwaagdijk-West is een exploitatieovereenkomst getekend tussen de gemeente en projectontwikkelaar USP Vastgoed. Hierin zijn afspraken vastgelegd over het ontwikkelen van 18 woningen aan Zwaagdijk 354 in Zwaagdijk.

Rol Dorpsraad

Het nieuwbouwproject is mede door de bijzondere actieve rol van de Dorpsraad Zwaagdijk-West tot stand gekomen. Op de locatie worden 10 starters-, 4 senioren- en 4 vrijstaande woningen gerealiseerd. Bij de verkoop krijgen (oud)inwoners van Zwaagdijk-West voorrang.

Wethouder Andrea van Langen “We zijn bezig aan een inhaalslag. In Zwaagdijk-West is al geruime tijd niet gebouwd. Nu komen er 18 woningen bij.” Op verzoek van de raad heeft de ontwikkelaar voor dit project de projectleider geleverd.

Planning

De provincie heeft een positieve houding over de ontwikkellocatie. Afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure, start de verkoop naar verwachting halverwege de zomer van 2023.

Informatie

Nadere informatie over het nieuwbouwproject is te lezen op de projectwebsite www.deperenlaanzwaagdijk.nl die in april 2022 online te bekijken is. Geïnteresseerden kunnen zich (vanaf dat moment) via deze website aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen van ‘De Perenlaan’. De verkoop is in handen van Boekweit Olie Makelaars en Taxateurs.