MEDEMBLIK - Sinds de Coronamaatregelen recreëren we massaal in eigen omgeving. Is al dat zwerfafval in bermen, plantsoentjes of langs het water u nu ook (nog) meer opgevallen? Help dan mee onze leefomgeving schoon te houden. Omdat de Landelijke Opschoondag in maart werd afgelast besloot Stichting Nederland Schoon dit landelijke initiatief te laten samenvallen met Worldwide Cleaning Day in september.

Coronaproof


Op zaterdag 19 september gaan in heel Nederland vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Samen schoonmaken is gezelliger. Een leuke, sociale manier om je omgeving coronaproof schoon te maken. Want in de buitenlucht is het makkelijker anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen, samen met de buurt of met de sportvereniging. Opruimen kan overal in de gemeente, in uw eigen straat de speeltuin of het park in de buurt. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen want en vele handen maken licht werk.


Materialen

Wie meedoet krijgt alle benodigde materialen; prikkers, vuilniszakken, hesjes en een versnapering. Na afloop wordt het materiaal en het verzamelde afval centraal opgehaald. U bepaalt zelf waar u gaat opschonen.

Galerij van ‘Schoonmaak helden’

Is uw buurt weer schoon? Maak een foto uw opschoonteam, liefst met het verzamelde zwerfafval. Dan geven wij u een plekje in onze Galerij van ‘Schoonmaak helden’ op onze gemeentepagina in de Medemblikker van 24 september. Mail uw foto voor maandag 21 september, voorzien van uw naam en plaats naar communicatie@medemblik.nl

Meld u aan

Wacht dan niet langer en meldt u aan. Stuur voor 15 september een e-mail naar opschoondag@medemblik.nl. Geef aan met hoeveel mensen u de actie organiseert, waar u de actie gaat doen en hoeveel prikkers en vuilniszakken u nodig heeft. Na aanmelding ontvangt u informatie.