WOGNUM - Vanaf 2017 was Maaike Steltenpool in de rol van toeristisch marketing coördinator het gezicht van toeristisch Medemblik. Eind maart 2021 nemen Maaike, het Toeristisch Platform en de gemeente afscheid van elkaar. De gemeente zoekt samen met het Toeristisch Platform Medemblik naar een vervanger.
Maaike speelde een belangrijke rol in het verbinden van vele partijen en ondernemers in Medemblik. Dit deed ze samen met het Toeristisch Platform Medemblik, waar vertegenwoordigers uit de culturele sector, verblijfsaccommodatie, horeca en watersport in zitten.


“We willen Maaike enorm bedanken voor alles wat bereikt is.” zegt wethouder toerisme Harry Nederpelt. “De afgelopen jaren zagen we dat ondernemers en organisaties in de toeristische sector elkaar steeds beter wisten te vinden. Maaike zorgde ook voor de aansluiting met de Westfriese toeristische regio en met de destinatiemarketingorganisatie Holland boven Amsterdam. We gaan haar inzet beslist missen.”
Ook Ivonne Kirschbaum die namens de havens in het Toeristisch Platform zit, gaat de samenwerking missen. “Maaike heeft met haar vakkennis veel bijgedragen aan het verder professionaliseren van de toeristische marketing. Haar gedrevenheid heeft tot mooie resultaten geleid.”

Steltenpool zelf kijkt terug op een mooie periode waarin Medemblik als toeristische bestemming steeds beter op de kaart kwam: “Ik ben en blijf heel enthousiast over toeristisch Medemblik. Met alle mogelijkheden voor fietsen, watersport en wandelen, de historische kernen is onze gemeente erg aantrekkelijk voor bezoekers.” Over haar vertrek: “Ik heb de rol van toeristisch coördinator met heel veel plezier ingevuld en veel hardwerkende ondernemers leren kennen. Het laatste jaar was bizar vanwege de COVID-19 pandemie. Toch hebben we ook in deze moeilijke periode binnen de mogelijkheden de aandacht voor Medemblik weten te behouden. Het is voor het Toeristisch Platform tijd voor een volgende stap. Hoewel ik het werk en de samenwerkingen ga missen, is het nu ook goed als de rol van toeristisch coördinator door iemand anders wordt ingevuld ". Iedereen bedankt voor de fijne samenwerking en uiteraard blijf ik ambassadeur van toeristisch Medemblik.

Maaike is nog tot en met maart actief als coördinator, de werving voor haar vervang(st)er is gestart.