MEDENBLIK - Zaterdag 19 september is het weer World Cleanup Day. Op die dag gaan in 180 landen inwoners zwerfafval rapen. Natuurlijk doet de gemeente Medemblik ook mee met deze opschoondag. Want, hoewel onze gemeente het best goed doet in de metingen van zwerfafval, er is altijd ruimte voor verbetering.

De World Cleanup Day maakt mensen extra bewust van de vaak schadelijke effecten van zwerfafval. Daarom voert onze gemeente tijdens de Week van de Gezonde Jeugd in een Schone Omgeving een toffe actie met danser Juvat Westendorp waarbij leerlingen worden uitgedaagd om bewegend zwerfafval te rapen.

Bezoek aan scholen

Wethouder Andrea van Langen heette de mascottes Druppie & Prikkie hartelijk welkom in Medemblik. Prikkie is nieuw, maar Druppie loopt al een jaar rond in de gemeente. Druppie vraagt aandacht voor het drinken van water in plaats van zoete drankjes om op gezond gewicht te blijven. Prikkie is de zwerfafvalmascotte en vertelt hoe schadelijke zwerfafval is en hoe belangrijk om geen zwerfafval op de grond te gooien. Voor de activiteiten kunnen kinderen of scholen zich aanmelden, sommige activiteiten zijn vrij toegankelijk zonder aan te melden.

Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd in een Schone Omgeving gaan ze langs bij de scholen in Medemblik. Kijk voor het programma op jogg-medemblik.nl