MEDEMBLIK - Nog even en dan kan Andijker Robin Berkhout zijn vakmanschap laten zien tijdens WorldSkills. Wethouder Dirk Kuipers wenst Robin alvast heel veel succes en hoopt dat de jonge timmerman uit Andijk met een medaille thuiskomt!

In maart werd mbo-student Robin Berkhout uit Andijk Nederlands kampioen bouwtimmeren. Nu mag hij zijn vaardigheden aan de hele wereld laten zien tijdens de WorldSkills, de wereldkampioenschappen voor mbo-studenten. Robin volgt zijn opleiding bij het Horizon College. Het WK voor mbo-studenten wordt van 22 t/m 27 augustus gehouden in Kazan in Rusland.

Superblij
Robin is superblij dat hij naar het WK mag. ‘Ik had dit helemaal niet zien aankomen’, vertelt Robin. Voor de jonge timmerman uit Andijk is het een spannend avontuur. ‘Ik vind het heel leuk. Een kans als deze krijg je niet vaak, dus ik zet hier voor honderd procent mijn tanden in. Tijdens het WK moet ik een grote kapconstructie maken en een vereiste is dat ik 350 uur train.’ Daarvoor offert Robin graag zijn zomervakantie op. Over de toekomst zegt Robin: ‘Later wil ik graag mijn eigen bedrijf beginnen, maar eerst ga ik doorstuderen voor uitvoerder.’

Vakmensen zijn nodig
Onderwijswethouder Dirk Kuipers vindt het belangrijk dat mbo-studenten hun hart volgen: ‘Als je het leuk vindt om met je handen te werken, is dat toch prachtig! Kies vooral een opleiding die past bij wat jij leuk vindt. Goede vakmensen zijn hard nodig’.

Kijk naar het introductiefilmpje https://www.youtube.com/watch?v=dE5bajZAkEQ