MEDEMBLIK - Sinds kort is park De Put weer te bezoeken. Het park was langere tijd afgesloten vanwege werkzaamheden in de grond. Dit duurde langer dan verwacht.

Wat is er gebeurd?

De locatie van de Put is een voormalige vuilstort. De bovenste grondlaag was te dun geworden en moest worden vernieuwd en opgehoogd. Er is 7000 m3 grond aangebracht om weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen. Doordat de grond zoveel opgehoogd moest worden, moest de hele kinderboerderij worden weggehaald. De kantine die als enige zou blijven staan moest uiteindelijk toch ook worden gesloopt omdat een groot deel ernstig was beschadigd door vandalisme en bovendien het hoogteverschil te groot werd. Helaas zijn er ook een aantal speeltoestellen, de kabelbaan en de trimbaan verwijderd tijdens de werkzaamheden omdat ze zijn afgekeurd. Daardoor is de Put tijdens de wintermaanden vooral een wandelpark geworden.

Wat gaat er nog gebeuren?
Komend voorjaar worden er twee voetbaldoelen geplaatst voor de oudere jeugd ter vervanging van de kabelbaan. We onderzoeken momenteel of de trimbaan teruggeplaatst of (gedeeltelijk) vervangen kan worden door één of meer beweegtoestellen. Ondertussen is het gras overal weer ingezaaid en zijn alle wandelpaden weer aangebracht. De kinderboerderij komt volgend jaar terug in samenwerking met Wings of Change.

Wethouder Andrea van Langen: “We kijken nog in welke vorm en op welke manier dit gaat gebeuren zodat als straks het mooie weer er aankomt de jeugd weer ouderwets kan genieten op De Put.”