WOGNUM - Het elektrische deelauto project in Wognum, ‘Samen Slim Rijden’ gaat eindelijk van start! De eerste autodelers hebben zich ingeschreven. Ook jij kunt nog meedoen.

Het idee is simpel: bij de laadpaal op de parkeerplaatsen langs De Lange Regel, (bij het parkeerterrein van de Boogerd), staat een elektrische deelauto; de Hyundai Kona. Deze deelauto is op 5 oktober officieel in gebruik genomen door de wethouder voor Duurzaamheid, Harry Nederpelt.

Met meerdere deelnemers kan gezamenlijk gebruik gemaakt worden van deze auto. Je kunt de deelauto via de app eenvoudig reserveren en gebruiken. Reserveren kan weken vooruit, maar ook spontaan voor over een half uurtje. Door een auto te delen, maken we Wognum samen een stukje duurzamer.

Zorgeloos rijden zonder onverwachte verrassingen

Met een deelauto hoeft niet iedereen een eigen auto met de bijbehorende kosten te betalen. We rijden namelijk samen in een moderne, duurzame auto, waarvoor je alleen betaalt als je hem gebruikt. De verzekering, het onderhoud, wegenbelasting; alles is geregeld door autodeelbedrijf OnzeAuto, dat deelauto’s heeft rijden in heel Nederland. Zo kan je je eigen (2e) auto, die je maar incidenteel gebruikt, wegdoen. Maar ook ter vervanging van een meer gebruikte hoofdauto levert de elektrische deelauto je veel voordelen op. Je sluit een abonnement af met een vast tegoed per maand, dat je vervolgens kunt gebruiken voor de tijd en het aantal kilometers dat je rijdt met de auto. Hoe meer je hem gebruikt, hoe goedkoper het wordt.

Meer deelnemers = meer deelauto’s

De eerste auto is geplaatst, maar we streven ernaar om zo snel mogelijk een 2e deelauto in Wognum te plaatsen. De eerste 16 deelnemers krijgen een Vroege Vogel Bonus van 100 euro rijtegoed!

Lees meer over de besparingen en de planning voor meer deelauto’s op www.onzeauto.com/samenslimrijden/wognum. Volg het project via de Facebookpagina https://fb.com/SamenSlimRijdenWestFriesland.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Bart Huisman: 06-23256560.

Samen Slim Rijden West-Friesland is een initiatief van Zonnecoöperatie West-Friesland en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland en de gemeente Medemblik.

In december 2021 gaf Zonnecoöperatie West-Friesland een eerste presentatie over hun nieuwe initiatief ‘Samen Slim Rijden Wognum’