MEDEMBLIK - Op 12 september start onze gemeente een assertiviteitstraining voor volwassenen die in de gemeente Medemblik wonen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en is bedoeld voor mensen met weinig zelfvertrouwen, die het lastig vinden voor zichzelf op te komen. In de cursus leer je op een assertieve manier beter voor jezelf op te komen met respect voor jezelf en de ander.


De training richt zich op mensen die weinig ‘assertief’ zijn, die weinig zelfvertrouwen hebben, het lastig vinden voor zichzelf op te komen of hun grenzen door een ander laten bepalen, die conflicten vermijden en geen “nee” durven te zeggen. Een gebrek aan assertiviteit kan bijdragen aan het ontwikkelen van klachten als burn-out of depressie omdat het erg vermoeiend is om jezelf alsmaar weg te cijferen.

Assertiviteit valt te leren

Veel mensen denken dat assertiviteit iets is wat je wel of niet in je hebt. Dat klopt niet, assertiviteit valt te leren. Vol zelfvertrouwen je grenzen leren aangeven zonder je daarna schuldig te voelen, of ‘nee’ leren zeggen. Je kunt leren je mening op een duidelijke en prettige manier te geven, zodat mensen weten waar jij voor staat.

Zes bijeenkomsten

In de cursus leer je om - op een assertieve manier - beter voor jezelf op te komen met respect voor jezelf en de ander. Dit gebeurt deels met theorie en uitleg maar ook met oefeningen van situaties die de deelnemers zelf inbrengen, rollenspellen en huiswerkopdrachten.
Er zijn 6 bijeenkomsten op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Wognum. De eerste bijeenkomst is op maandag 12 september. De training wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en meer informatie

Meld je aan met een e-mail aan: maatschappelijkwerk@medemblik.nl Met vragen kan je terecht bij Carola Visser of Astrid Bakker van het wijkteam via telefoonnummer: (0229) 85 60 00.