MEDEMBLIK - Diverse voorwerpen en voertuigen zijn verwijderd uit de kernen van de gemeente Medemblik. De uiterlijke datum om deze verwijderde voertuigen en voorwerpen op te halen, staat er in haakjes achter.


Medemblik:

 • Een wit met grijze damesfiets bij een bushokje op de Meerlaan (18 februari 2021);
 • Een zwarte omafiets van het merk Pelikaan op de Nieuwstraat tegenover bakkerij Raat (18 februari 2021);
 • Een zwarte boot uit het water ten hoogte van Achterom 2 (18 februari 2021);
 • Bij een bushokje aan de Meerlaan: een zwarte omafiets zonder zadel, die met een slot vast zat aan een lantaarnpaal (27 februari 2021);

Wervershoof:

 • Een groen met rode boot uit het water bij de Matjador (18 februari 2021).

Onderdijk:

 • Een groene botentrailer bij de boteninlaat aan de Dirk Bijvoetweg (18 februari 2021);
 • Een grijze aanhanger, met kenteken WF-DX-34 en merk ANSSEMS en type BSX2 (29 maart 2021).

Twisk:

 • Een witte Alpenkreuzer aanhanger op de parkeerplaats bij de Fostedina (18 februari 2021).

Andijk:

 • Een grijze Gazelle herenfiets zonder stuur en zadel en met framenummer GZ7543538 bij een bushokje aan de Kleingouw (27 februari 2021);
 • Een donkerblauwe Sparta damesfiets zonder zadel en met framenummer SP4083972 bij een bushokje aan de Kleingouw (27 februari 2021);
 • Een merkloze, zwarte damesfiets met een mandje voorop, met zwart oranje banden en zonder zadel en voorwiel bij een bushokje aan de Kleingouw (27 februari 2021).

Oostwoud:

 • Een rode botentrailer bij de botenhelling ten hoogte van de Oostwouder Dorpsstraat 66 (31 maart 2021);
 • Twee witte botentrailers bij de botenhelling ten hoogte van de Oostwouder Dorpsstraat 66 (31 maart 2021);
 • Een grijze botentrailer bij de botenhelling ten hoogte van de Oostwouder Dorpsstraat 66 (31 maart 2021);
 • Een geel groene boot bij de botenhelling ten hoogte van de Oostwouder Dorpsstraat 66 (31 maart 2021).

Waarom zijn de voorwerpen/voertuigen verwijderd?

Op grond van de volgende artikelen zijn de voorwerpen/voertuigen verwijderd: artikel 5:12 APV, 4:13 APV en 5:6 APV. De voorwerpen/voertuigen zijn door de buitendienst verwijderd.

Waar zijn de voorwerpen/voertuigen opgeslagen?

De voorwerpen/voertuigen die zijn verwijderd uit de kern Medemblik, Oostwoud en Twisk zijn opgeslagen op het terrein van de gemeentewerf in Medemblik. De voorwerpen/voertuigen die zijn verwijderd uit Wervershoof en Onderdijk zijn opgeslagen op de Hoekweg in Andijk bij de opslag van de brandweer en op het terrein van de gemeentewerf in Wervershoof. De fietsen uit Andijk en de aanhanger uit Onderdijk, zijn opgeslagen bij de buitendienst in Andijk.

Kunnen de voorwerpen/voertuigen opgehaald worden?

De rechthebbenden kunnen de voorwerpen/voertuigen ophalen als zij alle kosten die gemaakt zijn voor het verwijderen en de opslag van de voorwerpen/voertuigen zijn betaald. De rechthebbenden hebben daarvoor de gelegenheid tot de datum dat achter het voorwerp staat en kunnen hiervoor een afspraak maken met de betreffende rayon van de buitendienst.

Vernietiging van de voorwerpen/voertuigen:

Als de rechthebbenden de voorwerpen/voertuigen niet op 18 februari/27 februari/29 maart/31 maart 2021 hebben opgehaald, dan worden de voorwerpen/voertuigen verkocht of vernietigd. Het college mag dit doen op basis van artikel 5:30 Algemene wet bestuursrecht.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met het taakveld Toezicht en Veiligheid via het telefoonnummer (0229) 85 60 00.

Bezwaar?

Tegen het besluit om de voer- en vaartuigen te verwijderen kan bezwaar worden gemaakt. Binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden kan een belanghebbende een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum. Ook is het mogelijk bezwaar te maken via een formulier dat op de website van de gemeente is geplaatst (www.medemblik.nl). Voor de ondertekening moet u een digitale handtekening (Digid) hebben.

Op de website van de gemeente Medemblik meer foto's van de voertuigen en voorwerpen.