MEDEMBLIK - Vrijwilligerspunt organiseerde samen met twintig andere organisaties uit Westfriesland een vrijwilligersmarkt voor belangstellenden in vrijwilligerswerk. De vrijwilligersmarkt vond plaats tijdens de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’. De markt werd een groot succes, want niet alleen trok deze ruim 100 bezoekers; er hebben zich ook vele nieuwe vrijwilligers bij de organisaties aangemeld!

Zo had het Bakkerijmuseum ‘De oude Bakkerij’ uit Medemblik een heel leuk gesprek met een jongedame voor de vrijwilligersfunctie kinderactiviteitenbegeleider. Zij is die week al begonnen met haar eerste kinderactiviteit. Ook de Westfriese toneelgroep Het Meertheater kijkt terug op een geslaagde vrijwilligersmarkt. Zij zochten een bestuurslid die onder andere de contacten onderhoudt met theaters en techniek. Binnenkort hebben ze een gesprek met een enthousiaste vrijwilliger.

Voor Alies Zwaan, coördinator vrijwilligers en teamcoach dagbesteding bij de Omring kan de vrijwilligersmarkt niet meer stuk: “We hebben zo goed als zeker maar liefst zeven vrijwilligers overgehouden aan de vrijwilligersmarkt! Vijf kunnen we bijna allemaal direct inzetten en twee hebben aangegeven in 2020 als vrijwilliger te willen starten.

Voor herhaling vatbaar
De vrijwilligersmarkt blijkt een goede formule te zijn. Niet alleen om vrijwilligers met organisaties in contact te brengen, maar ook organisaties met elkaar. De vrijwilligersmarkt wordt mogelijk in het voorjaar van 2020 opnieuw georganiseerd.

Meer weten of aanmelden voor Vrijwilligerswerk?
Wist u dat Vrijwilligerspunt meer doet dan vrijwilligers werven?Vrijwilligerspunt brengt niet alleen vraag en aanbod bij elkaar, u kunt er ook terecht voor informatie, advies en scholing van of over vrijwilligers. Ga naar www.vrijwilligerspunt.com.