MEDEMBLIK - Wethouder Gerben Gringhuis reikte vrijdag 2 februari aan Bert de Jong de Waarderingsspeld van gemeente Medemblik uit. Dit gebeurde tijdens een vergadering van de STEM (Stichting Evenementen Medemblik) waar De Jong na 10 jaar voorzitterschap afscheid nam. De Jong ontving de onderscheiding voor zijn vele activiteiten ter promotie van de stad Medemblik.


Als voorzitter van de STEM en als commissielid voor de Westfriese Waterweek, editie Medemblik, heeft Bert de Jong zich als vrijwilliger jarenlang ingezet om aansprekende evenementen op het programma te zetten. Evenementen die bezoekers uit de regio naar Medemblik brengen en die van belang zijn voor het toeristisch aanbod.

Betrokken bij veel evenementen

Met de Stichting Evenementen Medemblik organiseerde Bert de Jong vanaf 2013 jaarlijks diverse evenementen als: Oldtimersdag, Truckersfestival, Dickensdag, Zomermarkten, Sinterklaas(lichtjes) intocht en het Korenfestival. Deze evenementen hebben inmiddels een groot en trouw publiek weten te verwerven.

Dit geldt ook voor de Waterweek in Medemblik, met jaarlijks in juli rond de Oosterhaven een aantrekkelijk driedaags programma voor inwoners en bezoekers van de stad. Onder andere de Nautische dag, het Oosterhavenconcert, Food aan de Kade en de Drakenbootraces. Voor de Waterweek Medemblik is De Jong als commissielid 10 jaar actief geweest. Hij verzorgde de presentatie van het Oosterhavenconcert en was verantwoordelijk voor de PR van het gehele weekend.

Waardering

Voor zijn jarenlange inspanningen en betrokkenheid ontving Bert de Jong op 2 februari de Waarderingsspeld. Met deze onderscheiding spreekt de gemeente Medemblik haar waardering uit voor vrijwilligers die binnen de gemeenschap zorgen voor verbinding en een bijdrage leveren aan de levendigheid in de kernen.

De Jong draagt het voorzitterschap van de STEM over aan Dirk Kuipers. Sjaak Botman volgt hem op in zijn functies voor de Westfriese Waterweek, editie Medemblik.