MEDEMBLIK - Zondag 17 oktober nam Cor Hoogland afscheid als bestuurslid van Stichting Nibbik-Uit. Bij deze gelegenheid ontving Hoogland uit handen van wethouder Dirk Kuipers de zilveren Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.

Hoogland (78) heeft zich jarenlang ingezet voor zijn dorp Nibbixwoud. Naast zijn werkzaamheden voor het eigen hoveniersbedrijf was hij op diverse terreinen als vrijwilliger actief. Onder andere voor de RK Cunera parochie, toneelvereniging en voor de ondernemersvereniging. In 2000 werd Hoogland hiervoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In 2011 pakte hij zijn laatste ‘huzarenstuk’ op. Als mede initiatiefnemer van de Stichting Nibbik-Uit, met als doel een Dorps Accommodatie, annex sporthal voor de verenigingen in Nibbixwoud te realiseren. Met de ingebruikname van De Dres in 2016 werd deze droom verwezenlijkt; een huiskamer voor de Nibbiker gemeenschap. Cor Hoogland en zijn medebestuurders hebben veel energie moeten steken in dit project. In het overleg met verenigingen en met de gemeente speelde Hoogland’s takt, rust, uitstraling en vermogen om bruggen te bouwen een belangrijke rol.

Stiching Nibbik-Uit en gemeente Medemblik zijn hem zeer erkentelijk voor zijn enthousiasme en toewijding. Bij zijn afscheid als bestuurslid ontving Hoogland dan ook als ‘applaus’ de Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik.

Cor Hoogland blijft actief als regisseur bij toneelvereniging St. Cunera en voorganger in de Cunera parochie.