ANDIJK - Wethouder Yannick Nijsingh (Sociaal Domein) was uitgenodigd voor het bijwonen van een barbecue ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van de Huiskamer van Andijk. De huiskamer wordt gefaciliteerd door de gemeente Medemblik. Ouderen en alleenstaande inwoners zijn in de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen ambiance. Onder het genot van een gratis kop koffie of thee kan men gezellig een praatje maken met elkaar. De bezoekers worden verwelkomd door gastvrouwen en –heren die als vrijwilligers werkzaam zijn in de Huiskamer.


Yannick Nijsingh ziet graag dat dit initiatief van PCOB, KBO, De Zonnebloem, Samen Ouder Worden en de Dorpsraad Andijk – met de welwillende medewerking van het bestuur van JC The Future” - ook navolging krijgt in andere kernen van onze gemeente. “Het is mooi te zien dat dit vanuit de gemeenschap tot stand is gekomen en wordt gedragen en dat er veel vrijwilligers zijn die hieraan willen meewerken. Met twaalfhonderd bezoekers in één jaar kunnen we de organisatie en de vrijwilligers heel hartelijke feliciteren met dit succes”, aldus Yannick Nijsingh.

De Huiskamer is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur en is gevestigd aan de Sportlaan 1A in Andijk. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk gemaakt en er is ook een speciaal toilet voor mensen met een beperking.