MEDEMBLIK - Er zijn niet genoeg financiële middelen zijn om het zwembad op een veilige manier open te houden. Dat heeft het bestuur van het zwembad De Zeehoek in Wervershoof en het gemeentebestuur van Medemblik samen vastgesteld. Onduidelijk is nog wanneer het zwembad definitief de deuren gaat sluiten.


‘‘Dit is geen leuk besluit om te nemen, vanwege de gevolgen voor het personeel en de mensen die met veel plezier gebruik maken van het zwembad. In de gemeenteraad was al unaniem uitgesproken dat renovatie geen optie is. In het coalitieakkoord staat opgenomen dat het terrein van De Zeehoek ontwikkeld zal worden tot woningbouwlocatie. Kortgeleden kregen we te horen dat de middelen bij het zwembad snel aan het opraken zijn.

Besluit kwam sneller dan verwacht

We vonden het nu het moment om dit naar buiten te brengen’’, geeft verantwoordelijk wethouder Gerben Gringhuis aan. “Voor het zwembad bestuur kwam de conclusie dat het zwembad moet sluiten veel sneller dan verwacht. Het bestuur had het plan om het zwembad nog tien jaar open te houden. De extra subsidie die daarvoor gevraagd is kan de gemeente niet honoreren. Daarnaast zien we ons geconfronteerd met gigantische energielasten en onzekerheid over de prijzen de komende jaren.

Nu de gemeente de locatie wil ontwikkelen voor woningbouw en er geen financiële middelen zijn om het zwembad langdurig veilig open te houden, rest ons niets anders dan te werken aan een nette beëindiging van de exploitatie van het zwembad”, aldus Zeehoek-voorzitter Jos Oostenbrink.

Het personeel van het zwembad is inmiddels ingelicht.
In het zwembad worden zwemlessen gegeven en vinden meerdere activiteiten plaats.
Zodra er meer duidelijkheid is over de sluiting van het zwembad zal dit breed worden gecommuniceerd.