MEDEMBLIK - Op vrijdag 10 maart vindt de reünie van SG De Dijk plaats. De school en voormalige mavo/mulo/ulo opent zijn deuren weer voor oud-leerlingen en collega’s. In het kader van ophalen van herinneringen aan De Dijk hebben we enkele (oud) collega’s gevraagd hoe zij terugkijken op hun tijd op de school.

Anneke Steeman is een van de drie conciërges op De Dijk en heeft vroeger ook als leerling op de school gezeten. Ze werkt al heel wat jaren op de school en ziet inmiddels zelfs kleinkinderen van haar oud-klasgenoten op school rondlopen. Toen Anneke zelf op de middelbare school zat was ze niet altijd een lieverdje, ze zocht best weleens de grenzen op. Dit maakt dat ze zich goed kan inleven in de leerlingen die zich bij haar moeten melden. Tijdens de reünie zal ze groepen mensen rondleiden, maar ze kijkt er vooral erg naar uit om oud-leerlingen weer te spreken en te zien wat er van ze is geworden.

Kiki Dekker en Robbert Kuin lopen momenteel stage op De Dijk. Kiki is docente bij mens en natuur en kijkt met veel plezier terug op haar middelbareschooltijd. Ze heeft er onder andere haar passie kunnen ontdekken: de bètavakken en dan met name scheikunde. Op de reünie hoopt ze ook oud-leerlingen tegen te komen van haar eigen lichting. Robbert geeft aardrijkskunde en vond het in het begin heel raar om zijn oud docenten bij hun voornaam aan te spreken. Als hij terugkijkt op zijn tijd als leerling op de school, voelde hij zich gezien. Robbert hoopt zelf vooral om zijn oude docenten weer te zien.

Pieter en Bram Ratten hebben allebei op De Dijk gezeten toen hun vader Peter Ratten ook op de school werkte. Peter is zelf al gepensioneerd, maar nog steeds wekelijks werkzaam op de school. Pieter heeft óók zijn passie op De Dijk kunnen ontdekken. Naast dat hij technisch onderwijsassistent is, heeft hij ook zijn eigen bedrijf in licht en geluid. Vroeger hielp hij meneer Kooiman en meneer Visch al mee bij de Dijkeravonden en is nu medeorganisator en leverancier van materiaal voor de reünie. Bram, nu sportdocent op De Dijk, was tijdens zijn middelbareschooltijd net als zijn broer al vroeg betrokken bij de school doordat hij in de leerlingenraad zat. Toch merkt hij nu hij docent is, dat hij als leerling geen idee had van wat er allemaal achter de schermen op school gebeurt.

Carl Stegmann is inmiddels gepensioneerd, maar heeft ook heel wat jaren op De Dijk gewerkt. Hij heeft er even muziek gegeven, maar voornamelijk Nederlands en geschiedenis. Daarnaast is hij adjunct-directeur geweest. Carl heeft warme herinneringen aan de zeilreizen met de examenklassen en volgens hem was de school destijds op sommige vlakken best vernieuwend. Hij kan zich de vorige reünie nog goed herinneren en vond de reacties van oud-leerlingen hartverwarmend.

Aan iedereen is ook gevraagd wat ze de grootste verandering vinden op De Dijk. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? De meesten hoefden hier niet lang over na te denken: de verandering in het gebouw. Het gebouw heeft meerdere metamorfoses gehad in de afgelopen decennia. De verbouwing van de benedenverdieping nu zo’n anderhalf jaar geleden is daar het meest recente voorbeeld van. Ben je zelf benieuwd naar hoe de school er nu uitziet en wil je ook herinneringen ophalen? Koop dan nu snel je kaartje voor het feest van 10 maart via de website www.sgdedijk.nl, het Instagramaccount of via het Facebook evenement. Wees er op tijd bij en laat weten of je komt!