ALKMAAR - AZ heeft zich goed hersteld na het eerste puntenverlies afgelopen donderdag tegen Heracles Almelo. In het AFAS-Stadion werd Fortuna Sittard met ruime cijfers (4-0) verslagen waardoor de ploeg van trainer Pascal Jansen tweede blijft op twee punten van koploper PSV.

De bezoekers boden in de eerste helft aardig partij en zorgden via Sierhuis en Córdoba zelfs voor twee gevaarlijke momenten voor het doel van AZ. Net voor de pauze nam aanvoerder Jordy Clasie zijn ploeg bij de hand. Met een schot van net buiten de zestien meter tekende hij voor de openingstreffer.

De thuisploeg legde Fortuna na de rust verder z'n wil op. Ozyakup (Fortuna) was onbedoeld de aangever bij de 2-0 van Pavlidis, die Pandur handig omspeelde en voor het zevende duel op rij scoorde. Na nog wat gemiste kansen vielen er nog twee treffers in de slotfase. Na een eigen doelpunt van Siovas zorgde invaller Dantas uit de rebound voor de 4-0.

AZ - Fortuna Sittard 4-0 (1-0)

45. Clasie 1-0
49. Pavlidis 2-0