ALKMAAR - AZ heeft in de play-offs van de Conference League geen afstand kunnen nemen van SK Brann Bergen. In het AFAS-Stadion speelde men met 1-1 gelijk en dus moet men volgende week in Noorwegen vol aan de bak.

AZ speelde slordig en tegelijk daarmee de Noorse bekerwinner in de kaart. Tot een tegengoal leidde dat in de eerste helft nog niet. AZ kwam er zelf aanvallend ook nauwelijks aan te pas.

Na de rust bleek balverlies van de Alkmaarders wel kostbaar. Pavlidis werd afgetroefd en na een steekpass van Finne scoorde Castro. Invaller Lahdo bracht weer wat leven in de Alkmaarse brouwerij met zijn pogingen. Doelman Dyngeland pareerde één van die schoten knap, maar zat bij de tweede poging mis en aanvoerder Hatzidiakos kon gelijk maken. De jacht op de de winnende goal had weinig om het lijf en leverde dan ook niets op waardoor de beslissing volgende week in Bergen valt.

AZ - SK Brann 1-1 (0-0)

59. Castro 0-1
71. Hatziadiakos 1-1