ALKMAAR - AZ heeft in Groep E van de Conference League een zwaarbevochten zege weten te boeken op Legia Warschau. Ondanks dat men bijna een half uur met tien man speelde won men in het AFAS-Stadion met 1-0 van de Polen.

De Poolse bezoekers zetten vroeg druk en daardoor kon AZ in eerste instantie niet het spel maken. Dat lukte Legia evenmin, zodat de kansen zeker voor de rust schaars bleken. Alleen linksback Wolfe had een aardige schietkans, maar stuitte op de keeper.

Vlak na rust was het plotseling wel ineens raak. Van Brederode zette voor, De Wit kopte terug en Pavlidis tikte binnen. Het verdedigen van de voorsprong werd vervolgens bemoeilijkt door Lahdo, die een te hoog geheven been met rood moest bekopen. AZ raakte geen moment in paniek, was zelfs af en toe gevaarlijk, en weerstond het Poolse slotoffensief overtuigend.