WELLINGTON - Het Nederlands vrouwenelftal is op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland gestrand in de kwartfinales. De verliezend finalist van 2019 werd een uur lang weggespeeld door Spanje, kwam op de valreep toch nog op 1-1, kreeg kansen op meer, maar ging in de verlenging toch ten onder: 1-2.

De Oranje Leeuwinnen werden vanaf de aftrap onder druk gezet. Spanje creëerde vele kansen voor rust, maar de afwerking was vaak slordig en Daphne van Domselaar keepte wederom een uitstekende wedstrijd.Zo tikte ze een kopbal van Redondo tegen de paal,waarna Redondo in de rebound opnieuw de paal raakte. Omdat ook nog een doelpunt van González werd afgekeurd wegens buitenspel,haalde Oranje al wankelend met 0-0 de rust.

Na de rust veranderde er weinig en binnen een kwartier kreeg Spanje drie kansen. Na een uur leek Nederland plots in het zadel te worden geholpen:Pelova stuurde Beerensteyn diep, die kwam door een duw van Paredes ten val en arbiter Frappart gaf een penalty. Op advies van de VAR kwam ze daar echter op terug. Een kwartier later ging de bal aan de overkant wel op de stip,na hands van Stefanie van der Gragt. Caldentey schoot koelbloedig raak vanaf elf meter. De goal was verdiend, maar ook wat zuur, want Oranje begon net steeds meer uit zijn schulp te kruipen.Vooral de lange bal op de snelle Beerensteyn zorgde regelmatig voor gevaar. Bij een counter schoot ze zelf ,waar ze wellicht beter had kunnen afleggen op Pelova. In de blessuretijd kwam Oranje toch nog op gelijke hoogte. Van der Gragt werd door Jonker naar voren gedirigeerd, zij ging achter een dieptepass van Pelova aan en schoot de bal koelbloedig langs Coll waarmee ze haar handsbal meer dan goed maakte.

Van de Spaanse suprematie was niet veel meer over en ook in de verlenging waren de eerste kansen via Martens en ivanlster Snoeijs voor Oranje.Daarna richtte Spanje zich weer op en Van Domselaar moest redden bij een schot van Hermoso. Beerensteyn rook twee keer aan een voorsprong voor Oranje, maar nu sloeg Spanje toe uit de counter. De 19-jarige Paralluelo velde het vonnis over Oranje.

Nederland - Spanje 1-2 n.v. (0-0)

81. Caldentey (pen.) 0-1
90+1. Van der Gragt 1-1
111. Paralluelo 1-2