HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben zaterdag de tweede nederlaag in vier wedstrijden geleden in de thuiswedstrijd tegen Quintes/VVW. De ploeg van trainer Theo Krom zag na de rust een voorsprong van vijf doelpunten verdwijnen, waana de punten meegingen naar Wervershoof: 24-25.

Er leek na de eerste helft niet veel aan de hand voor KSV dat het duel domineerde en na een gelijkopgaande openingsfase een gat van vijf punten wist te slaan (14-9) die men uiteindelijk in stand hield tot de rust (19-14).

In de tweede helft raakte de thuisploeg de grip echter totaal kwijt en het gretige VVW van trainer Emile Goosens kwam stapje voor stapje dichterbij. De Westfriese formatie die verleden seizoen tweemaal verloor van KSV wist bij 19-20 zelfs voor het eerst een voorsprong te pakken mede dankzij de schotkracht van Joyce Konrad die net als KSV-er Shannen Ursem achtmaal het doel wist te vinden. In een rommelige eindfase met een flink aantal tijdstraffen, op een geven moment hadden beide ploegen nog maar vier veldspelers, kwam KSV nog eenmaal op gelijke hoogte, maar het was Annabel de has die voor de beslissende treffer wist te zorgen: 24-25.

VVW staat zodoende met zes punten op de tweede plaats en speelt komende zondag thuis tegen E&O DS2. KSV, dat vier punten heeft uit vier wedstrijden, komt een dag eerder al in actie in een uitwedstrijd bij Bentelo.

Doelpunten KSV: Ursem (8), Brink (5), Groot (3), Balm (3), Köhne (2), Lemstra (1), Rood (1), Wagenaar (1)
Doelpunten VVW: Konrad (8), Stam (5), Stroet (3), De Haas (2), L. Gutter (2), S. Gutter (2), Wiepking (1), Kaagman (1). Stedehouder (1)

Foto's: DP Sportfotografie