MEDEMBLIK - LSVV zit na de degradatie van afgelopen seizoen duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Op bezoek bij FC Medemblik ging de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer, ondanks een voorsprong bij rust, met 2-1 onderuit en is nu hekkensluiter.

LSVV, dat in de eerste helft de iets betere ploeg was, kwam op voorsprong door een vrije trap van Boy Kansen die in eerste instantie in de muur belandde, maar bij de rebound wel raak mikte. In het eerste kwartier na rust gaf LSVV die voorsprong toch weer uit handen. Milan de Hoog profiteerde van wanorde in de Langedijker defensie en vijf minuten later schoot Max Keizer in de korte hoek de 2-1 binnen. Een offensief van LSVV leverde nog wel een poging op het aluminium op, maar geen beloning in de vorm van punten.

LSVV, dat nu hekkensluiter is, gaat op zondag 29 oktober op bezoek bij koploper HSV. Daarvoor moet men komende dinsdag eerst nog in de districtsbeker uitkomen in een thuiswedstrijd tegen Spirit'30. FC Medemblik dat door de overwinning nu zevende staat gaat op zaterdag 28 oktober op bezoek bij Flevo.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie