WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland/SEW kennen vooralsnog een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Michael Vijverberg, die vorig seizoen menig tegenstander wist te verrassen, staat na zes wedstrijden pas op vier punten nadat het zaterdag in eigen huis onderuit ging tegen VELO.

SEW stond bij de rust nog aan de goede kant van de score met een 12-11 voorsprong, maar in de tweede helft ging het mis voor de Westfriese formatie. De thuisploeg had met name moeite met de schotkracht van Carmen Riepe, die namens de ploeg uit Wateringen deze wedstrijd twaalf keer zou scoren.

Bij 19-19 zorgde Lexie Louwerens voor het eerst voor een voorsprong voor VELO. Ondanks zeven treffers van Eline Veltrop kwam SEW dit niet meer te boven en ging uiteindelijk met 25-28 onderuit.