EINDHOVEN - Westfriesland SEW heeft de opmars in de eredivisie handbal voortgezet met een nipte zege op PSV. In Eindhoven zorgde Eline Veltrop twaalf seconden voor de laatste zoemer voor de winnende goal: 31-32.

De ploeg van trainer Michael Vijverberg kan zodoende weer een beetje omhoog kijken na een moeizame competitiestart en staat inmiddels zevende met tien punten uit tien wedstrijden. Toch speelde het in de lichtstad een moeizame wedstrijd. SEW begon goed aan het duel en bouwde al snel een voorsprong op, maar tegen het eind van de eerste helft ging er aanvallend veel mis waardoor men met een 16-15 achterstand ging rusten.

In de tweede helft werd de orde hersteld mede dankzij de schotkracht van Eline Veltrop, Isa op den Kelder en B-juniore Joy Boers, die haar tweede wedstrijd op het hoogste niveau opluisterde met drie treffers. Desondanks liet SEW in de slotminuten de voorsprong toch weer glippen tot Veltrop vlak voor tijd voor opluchting zorgde.

SEW is nu vrij tot 9 december als DSVD op bezoek komt in Wognum.

Scores SEW: Veltrop 8, Op den Kelder 7, Huele 5, Mol 4, Boers 3, Holtman 2, Boonkamp, Van Diepen, Oude Voshaar.