WOGNUM - De handbalsters van Westfriesland SEW zijn het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag tegen Venlo dat daarmee weer naast VOC aan kop van de ranglijst komt.

De ploeg van trainer Michael Vijverberg kon in de eerste helft nog wel redelijk meekomen met de Limburgers, met name dankzij de schotkracht van Denise Mol die zes van haar zeven treffers voor de rust maakte. Toch gingen de gasten met een voorsprong van vier doelpunten rusten: 14-18.

Bij SEW, waar de teruggekeerde Naomi Gooijers, na een kort verblijf bij VOC, eenmaal scoorde, stokte het scoren na de rust. Dat was bij Venlo allerminst het geval en de thuisploeg kreeg met name geen vat op Sharon Grummel (acht treffers) en hoekspeelster Ruby Vaessens. Uiteindelijk eindigde het in 23-33 en kan SEW zich richten op de Noord-Hollandse derby tegen VZV die komende zaterdag in De Bloesem op het programma staat.