NIBBIXWOUD - Met de vierde overwinning in zes wedstrijden is SEW aan een uitstekende reeks bezig. Zondag werd VVW het slachtoffer van de Nibbixwoudse dadendrang: 4-2.

De ploeg van Jeroen Slaager zit er wat dat betreft na de degradatie avn afgelopen seizoen en een moeizame competitiestart zichtbaar weer "lekker in". Tegen het hooggeklasseerde VVW speelde de thuisploeg uiterst geconcentreerd en sloeg het precies op de juiste momenten toe. SEW kwam in de eerste helft op voorsprong middels een treffer van Job Zuiker, maar Nick Kuin bracht de gasten uit Wervershoof nog voor rust op gelijke hoogte.

Het aanvallend ingestelde VVW kreeg na de rust een lesje in effectiviteit van de thuisploeg want SEW ging uitstekend om met de ontstane ruimte en opnieuw Zuiker en Mitch Rekveld tilden de stand naar 3-1. Via Rob Neuvel kwam VVW nog even terug, maar ook Rekveld maakte zijn tweede van de middag en besliste daarmee het duel.

Met dertien punten uit de laatste zes wedstrijden heeft SEW nu zelfs een klein gaatje geslagen naar de onderste drie plaatsen, maar veilig is men nog allerminst. De komende twee weekenden is de Slaager-equipe vrij en het opgedane vertrouwen moet dan op 25 februari voortgezet worden in de derby bij Spartanen. VVW, dat vijfde staat, moet komende ozndag voor een inhaalwedstrijd al naar datzelfde Spartanen toe.