NIBBIXWOUD - Onder een stralende najaarszon en met veel publiek langs de kant heeft Spartanen de eerste derby van dit seizoen tegen SEW gewonnen. In Nibbixwoud werd het 0-1 voor de buren uit Wognum.

De spanning rondom de derby en een flinke wind zorgden evoor dat de kansen in de eerste helft schaars waren al had SEW wel het betere spel. De grootste kans voor de thuisploeg van trainer Jeroen Slaager was nota bene voor Job Zuiker, verleden seizoen nog uitkomend voor Spartanen, maar keeper Ronald Schouten hield zijn voormalige ploeggenoot van het scoren af.

Bij Spartanen was in de rust spits Joey van den Berg in de ploeg gekomen en hij was het die een kwartier voor tijd de ploeg van Wouter Rood de drie punten bezorgde door doelman Van der Velden te verschalken waarmee Spartanen de eerste zege veilig stelde en SEW nog op nul punten blijft staan.

Komende zondag 8 oktober speelt SEW weer thuis als Always Forward op bezoek komt. Spartanen ontvangt dezlefde dag Grasshoppers.