AVENHORN - Een jaar nadat Sporting Andijk overstapte van de zondag naar de zaterdag heeft men de eerste promotie al binnen. Op het veld van Kwiek '78 wonnen de Andijkers het beslissingsduel tegen Alcmaria Victrix met 2-1 waardoor de Alkmaarders degraderen naar de vijfde klasse.

Onder tropische omstandigheden moest Sporting Andijk, dat in de reguliere competitie tweede was geworden aachter kampioen Vrone, hard werken voor de promotie dat pas in de slotfase tot stand kwam. De Alkmaarders namen na 25 minuten een voorsprong door een treffer van Brahim Bakni, maar moesten kort hierna met tien man verder toen Marius Wiegman de rode kaart kreeg voorgeschoteld.

Met elf tegen tien kon Sporting Andijk in eerste instantie nog geen vuist maken, maar na de rust was men wel de bovenliggende partij. Het vertrouwen groeide bij de ploeg van Bas Ruiter toen Hessel Waardenburg na een uur spelen een vrije trap achter keeper Lakeman schoot. Alcmaria Victrix gaf echter niet op en hield tot de laatste minuut, met het nodige kunst- en vliegwerk stand. In de 90e minuut was het de jonge Justin Hoeve die het duel alsnog besliste in Andijker voordeel, daarmee de promotie naar de vierde klasse veilig stellend. De zaterdgploeg van Alcmaria Victrix zien we daarentegen volgend seizoen terug in de vijfde klasse.