SCHAGEN - Promovendus Schagen United is de competitie in de tweede klasse uitstekend gestart. In een open en doelpuntrijk duel werd FC Medemblik met 5-3 verslagen door de ploeg van trainer Hans de Koning.

Onder een stralende najaarszon viel er genoeg te genieten voor de toeschouwers want in de eerste helft vielen er al vijf doelpunten. Robert Zwaan bracht de gasten uit Medemblik vanaf de strafschopstip op voorsprong, maar dankzij twee treffers van Robbert-Jan Klein en een doelpunt van Sören Prins wist de thuisploeg het duel te keren. Vlak voor rust deed Zwaan met zijn tweede van de middag iets terug.

In de tweede helft vergat Schagen United een gat te slaan want men kreeg een handvol mogelijkheden. Keeper VJason an der Slot was daarbij een paar keer spelbreker met enkele goede reddingen. Het brak de thuisploeg bijna op toen Zico Breg kort voor tijd gelijk maakte. In de slotminuten bleek de thuisploeg de gelukkigste. Van der Slot kreeg geen zich op de verdwaalde voorzet van Prins die zo zijn tweede maakte. In de blessuretijd zorgde invaller Sjors Kaandorp zelfs nog voor een achtste treffer op deze middag: 5-3.