MEDEMBLIK - De gemeente Medemblik heeft op 14 februari in samenwerking met de politie een integrale controle uitgevoerd aan de Almereweg in Medemblik. Bij deze controle troffen zij in het pand een fabriek aan waarin fabricaten voor coffeeshops werden geproduceerd. De aanleiding van de controle was het vermoeden van illegale bewoning. De controle nam een wending toen er in het pand een fabriek aan werd getroffen waarin fabricaten voor coffeeshops werden geproduceerd. In de fabriek zijn henneptoppen, hennepgruis, blokken hasj, gripzakjes en andere hennep gerelateerde goederen aangetroffen. Hiernaast is in het pand een gasdrukwapen en een machete aangetroffen. In een bijbehorende auto zijn henneptoppen, voedingsmiddelen en een gasdrukwapen aangetroffen.


Op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd) heeft de burgemeester het pand onmiddellijk gesloten.

Doel en aanpak

Ondermijning is een gemeentegrens overstijgend fenomeen dat vraagt om een integrale aanpak. Overheidspartners werken samen voor een effectieve aanpak van ondermijning. Hiermee worden mogelijke illegale activiteiten teruggedrongen. Gemeente Medemblik voert regelmatig met partners integrale controles uit, onder meer in het buitengebied, bedrijventerreinen en recreatieparken.