MEDEMBLIK - Op dinsdag 17 oktober controleerden de politie en gemeente een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Medemblik. Er werd een lab aangetroffen en vervolgens werd de 57-jarige man uit Purmerend, die zich in het pand bevond, aangehouden. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.


Rond 17.10 uur controleerden politie en gemeenteambtenaren een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg. In de ruimte hing een penetrante chemische lucht en waren chemicaliën opgeslagen. Tijdens een doorzoeking troffen politie en gemeente een ingerichte grootschalige cocaïnewasserij en drogerij.

De recherche doet verder onderzoek naar het lab. De 57-jarige verdachte zit vast en wordt verhoord. Op een later moment zal het lab ontmanteld worden door het team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

Tips

Heeft u informatie of tips die kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Nijverheidsweg in Medemblik iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.