MEDEMBLIK - In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 december kreeg de politie melding van een brand bij een pand aan de Nieuwstraat. Voorafgaand aan de brand zou een ontploffing hebben plaatsgevonden. De brand kon snel geblust worden door de brandweer. Er raakte niemand gewond. Door de brand is er schade aan een deur van het pand ontstaan.

Omstreeks 02.25 uur kreeg de politie een melding van een ontploffing aan de Nieuwstraat in Medemblik. Na de ontploffing zette de politie het gebied af. De brandweer heeft de brand geblust en specialisten van de Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht. Mogelijk is de ontploffing ontstaan door vuurwerk.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche in Alkmaar onderzoekt het incident en komt graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Heeft u in de nacht van vrijdag 9 december op zaterdag 10 december iets gezien of gehoord in de omgeving van de Nieuwstraat in Medemblik? Weet u wie hierbij betrokken is? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Meld dit dan bij de politie. Bel de opsporingstiplijn via 0800-6070 (gratis). U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden uit de directe omgeving van de Nieuwstraat.

U kunt beelden uploaden via het tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2022258443