Twisk - Op vrijdagmiddag hield de politie een 32-jarige man uit Heemskerk aan wegens het mogelijk rijden onder invloed van drugs en het veroorzaken van een verkeersongeval. Het rijbewijs van de man werd bovendien ingevorderd.

Omstreeks 13.20 uur reed de verdachte in een bedrijfsauto over de N239 onder Twisk. Volgens andere weggebruikers reed hij slingerend en varieerde zijn snelheid sterk. Toen de auto op de verkeerde weghelft terecht kwam, kwam deze in aanraking met een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 66-jarige man uit Zandvoort. Op zijn beurt raakte deze de macht over het stuur kwijt en botste tegen een bestelbusje, bestuurd door een 59-jarige man uit Bovenkarspel.

Speekseltest

Bij controle bleek de verdachte geen alcohol te hebben gebruikt. Wel testte hij bij een speekselproef positief op het gebruik van drugs. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Bij de aanrijding ontstond alleen materiele schade. De verdachte gaf aan dat de aanrijding te wijten was aan een hevige niesbui, waardoor hij was gaan slingeren.

2018216617