WOGNUM - Regelmatig controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende een aantal dagen worden op verschillende tijdstippen controles gehouden. Van woensdag 8 maart tot en met donderdag 20 april jl. hield de politie verkeerscontroles op de Hoornseweg in Wognum.


In deze periode schreef de politie 861 bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximumsnelheid (50 km/u). De hoogste gemeten snelheid was 86 km/u.

Waarom houdt de politie snelheidscontroles?
Het aantal verkeersslachtoffers was in Nederland vorig jaar hoger dan in de jaren ervoor. Controleren op snelheid redt levens. Daarom zijn snelheidscontroles een vast onderdeel van de verkeershandhaving door de politie. Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven en dood. Wordt u als automobilist aangereden door een auto die 80 kilometer per uur rijdt, dan is de kans twintig keer zo groot dat u overlijdt dan als die auto 30 kilometer per uur rijdt.

2023048238