NEDERLAND - Op enkele (onweers) buien na, zowel vanavond als morgen in met name de oostelijke helft van het land, houdt het lenteachtige weer ook de komende week nog aan. Dinsdag doet de temperatuur even een stapje terug vanwege een noordelijke wind, maar daarna volgen weer temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar, waarbij het grotendeels droog blijft.


Vandaag, zondag 21 mei, wisselen zonnige perioden en stapelwolken elkaar af. Voor het eerst dit jaar wordt het lokaal regionaal zomers warm met in het (zuid)oosten maximaal 25 à 26 graden. In het midden van het land wordt het zo'n 23 à 24 graden. In het noorden en langs de westkust zorgt een zeebries voor lagere temperaturen van zo'n 15 tot 18 graden. Vanavond neemt de kans op een paar stevige regen- en onweersbuien toe, mat name langs de (zuid)oostgrens en later in de nacht ook in het noorden en noordoosten. De buien kunnen lokaal voor heel veel neerslag zorgen In het (zuid)westen is er niets aan de hand en blijft het droog.

Maandag volgt wederom een warme en zwoele dag in het grootste deel van het land. In de ochtend maakt vooral het noorden nog kans op een paar regen- en onweersbuien. Verder wisselen zonnige perioden en wolken elkaar af. De temperatuur loopt weer snel op met landinwaarts temperaturen tussen 22 en 27 graden. Langs de kustlijn blijft de temperatuur wederom flink achter met 14 tot 18 graden. In de loop van de middag neemt in de oostelijke helft van het land de kans op regen- en onweersbuien opnieuw toe.

Op dinsdag waait er een stevige noordenwind waardoor de temperaturen een stuk lager uitkomen. Het wordt maximaal 13 graden in het noorden tot een graad of 18 in Limburg. Wel is het overwegend droog met af en toe wat ruimte voor de zon.

Vanaf woensdag neemt de noordwestenwind weer in kracht af en blijft het droog met flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur ligt tussen 14 graden in het noorden en 19 in het zuiden.

Vanaf donderdag lijkt de wind geleidelijk weer wat meer richting het (noord)oosten te draaien. Daardoor kan de temperatuur langzaam weer wat oplopen richting de 20 graden. Door hogedrukgebieden in onze omgeving blijft het meestal droog met regelmatig ruimte voor de zon.

Dit weer zet door op vrijdag en in het weekend.Bij een matige wind komt ook dan de zon goed door met op zondag mogelijk alweer temperaturen boven de 20 graden.