MEDEMBLIK - In de schatkamers van de bakker hangt de sfeer van vroeger en de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Met enthousiasme, kennis en kunde van de bevlogen bakkers wordt u ontvangen.

Bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet u meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen. Deze vakantie mogen ze kerstkoeken versieren.
Maar ook voor volwassenen is het ook hét adres voor een lekkere en interessante informatie over bijna vergeten historische bakkerstechnieken! Een heerlijk geurig feest van herkenning.

Het Bakkerijmuseum van Medemblik beweegt mee met de seizoenen. In deze koude maanden worden er weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, na de speculaasgeur van Sinterklaas volgt de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen. Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn. De lekkernijen kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen… De bakker demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over! Kortom voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheden om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren. Het tempreren, tableren en couvreren zal na afloop voor u geen geheim meer zijn. U zult alles te zien, horen, ruiken en proeven krijgen te midden talrijke unieke historische voorwerpen.

Op oudejaarsdag zullen er heel veel oliebollen, appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt worden, dan rusten we 1 januari een dagje uit maar daarna zijn we tot en met 8 januari elke dag weer volop bezig.

Kijk voor meer informatie op www.deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014.