ANDIJK - De 58-jarige Corina Sas uit Andijk kroop door het struikgewas, tussen de knotwilgen door, toen zij deze spectaculaire foto maakte in haar achtertuin. "Mijn fantasie sloeg op hol. Het leek net of er een ruimteschip voorbij kwam", vertelt ze aan NH Nieuws. Haar foto doet nu mee aan de NRC Fotowedstrijd 'Nederland en het weer' en de stemmen stromen binnen.


"Ik had een vriendin aan de telefoon en ik vertelde haar dat er een donkere lucht aankwam. Zij sommeerde me gelijk om een foto te maken maar ik dacht 'ach, het zal allemaal wel.' Maar toen ik ophing was ik nog steeds geïntrigeerd door de donkere lucht", vertelt Corina.

Fantasie op hol
Ze besloot op haar blote voeten naar buiten te gaan, want het was een warme nazomerdag. "Ik keek naar rechts en ik wilde een foto maken, maar toen keek ik naar links en zag ik deze wolken. Mijn fantasie sloeg op hol. Het leek wel alsof er een ruimteschip voorbij kwam." De Andijkse rende naar binnen om haar camera te pakken, hurkte door de knotwilgen om te zorgen dat er geen takken voor de lens kwamen - op zoek naar een mooi perspectief voor de foto. "En dat allemaal gewoon in mijn achtertuin", zegt ze blij.

Kleur, vorm en creativiteit
Het is voor haar een leuke hobby geworden: fotograferen. Op de lagere school was ze er al fan van en toen ze 17 jaar was had ze genoeg gespaard voor een spiegelreflexcamera. Ze werd wat fanatieker maar liet het ook weer jaren liggen. Nu maakt ze toch weer graag foto's van de natuur, met een camera die ze van haar overbuurvrouw heeft overgenomen. "Soms zie ik een mooie lucht en stap ik snel in de auto naar de dijk voor wat foto's. Het is hoe je naar de dingen kijkt, kleur, vorm en creativiteit. Ik vind het leuk om daarmee bezig te zijn."

Corina Sas heeft haar foto ingediend voor de NRC Fotowedstrijd 'Nederland en het weer' en de stemmen stromen binnen. "Toch leuk want normaal kijk je uit op die gekke kas, maar nu zorgt het voor een mooi beeld."