HEERHUGOWAARD - Schuif aan bij het Jeelink anti-verspillingsdiner bij Jumbo Monique. Op 25 januari in Heerhugowaard of op 26 januari in Zwaagdijk. Proef de heerlijke gerechten, bereid van ‘overgebleven’ voedsel en ontdek de verhalen erachter. De kosten bedragen 20 euro. Geef je op en tafel mee.

Jeelink brengt op 25 en 26 januari om 19.00 uur mensen samen om culinair te genieten van een driegangenmenu, bereid van ‘overgebleven’ voedsel. De organisatie is in handen van Jeelink partner Jumbo Monique in samenwerking met restaurant en Food Factory Stoer uit Alkmaar.

Gelegenheidsrestaurant
Monique Ravenstijn: ‘We creëren een gelegenheidsrestaurant in mijn twee supermarkten. De koks van Stoer bereiden heerlijke gerechten van overgebleven etenswaren die anders in de vuilnisbak belanden. Ook als de houdbaarheidsdatum is verlopen kun je het nog prima eten. Die datum is maar een richtlijn. En een doos eieren waarvan er eentje stuk is, kun je niet meer verkopen, maar de smaak blijft hetzelfde. De missie van Stoer past uitstekend met wat wij met Jeelink beogen. Bovendien halen zij elke dag onze overgebleven voedingswaren op waar zij weer gerechten van maken. Zo nemen we beide onze verantwoording en wordt geen goed voedsel weggegooid. Ik ben erg blij met onze samenwerking.’

STOER
Leerwerk Restaurant STOER is een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun eigen tempo kunnen groeien en aan hun competenties kunnen werken. Sinds de zomer van 2019 runt eigenaar Lotte Mol samen met Ilonka van Leeuwen ook Stoer Food Factory en Stoer to Go. Ook bedrijven met een sociaal en circulair hart. Stoer to Go is een winkel met verse gezonde meeneemproducten. Stoer Food Factory is de “achter de schermen” keuken, waar zij verse en gezonde producten maken voor diverse bedrijven, catering en de eigen bedrijven.

Smaakt naar meer
In november organiseerde Monique Ravenstijn al een Jeelink anti-verspillingsdiner voor ondernemers. Monique: ‘Het smaakt letterlijk naar meer. In mijn supermarkten maak ik het ook voor particulieren mogelijk om aan te schuiven. Deelnemers maken kennis met Jeelink en ontdekken wat je nog allemaal kunt maken van overgebleven voedingswaren. Zo dragen we bij aan een gezonde, vriendelijke leefomgeving en behoud van onze aarde.’

Aanmelden en aanschuiven
Meld je vóór 20 januari aan via de website www.jeelink.nl of stuur een mailtje naar communicatie@jeelink.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen je aan tafel wilt, op welke datum en locatie en je naam en telefoonnummer. Je ontvangt een factuur en nadere informatie. De kosten zijn € 20,00.

Over Jeelink
De kracht van samen. Vanuit die gedachte heeft Monique Ravenstijn Stichting Jeelink opgericht. Door groot te denken en het ook gewoon te dóen, ontwikkelt Jeelink samen met partners initiatieven om de wereld een stukje gezonder en mooier te maken. Monique: ‘Jeelink verbindt mens, product en maatschappij met als doel een gezonde toekomst te creëren waarin we zorgen voor onszelf, elkaar en de natuur. Een toekomst die reikt voorbij de volgende generatie.’