MIDWOUD - De herfst anno 2020 is meer dan ooit een periode om even stil te staan bij wat er de afgelopen maanden is gebeurd; een vreemd en kort seizoen waarin ‘zwemmen op afspraak’ bijna de enige mogelijkheid was om te kunnen komen genieten van een heerlijke duik in ons verwarmde en altijd gezellige buitenbad. Dankzij de enthousiaste inzet van de Activiteiten-commissie konden met name de kinderen nog genieten van een Kampeernacht en het mateloos populaire Discozwemmen

En dan het Sponsorzwemmen als fantastische afsluiter, er waren mensen op het dorp die de vergelijking durfden te maken met de allure die eigenlijk alleen de Dorpsveiling Mid- en Oostwoud heeft! We weten echter nu al dat er toch werk aan de winkel zal blijven om letterlijk ‘het hoofd boven water te houden’

Bestaan
En dan zijn er ook treurige zaken te melden zoals het overlijden van Cees Vlaar, een van de pioniers van Het Zwembad als het om vrijwilligerswerk gaat. En onlangs nog het wegvallen van Simon Appelman, ook een man met het hart op de goeie plek. Laten we er in ieder geval voor zorgen dat mensen zoals zij in onze herinneringen blijven bestaan.

De ongekende populariteit van ons bad danken wij aan vele vrijwilligers zoals zij. Populariteit die weer eens bleek tijdens de Rabo Club Support. Maar liefst 800 clubs deden mee uit de regio en ‘wij’ eindigden op plaats 17. Wat resulteerde in een belachelijk hoge opbrengst van€ 1324,- Dank voor die massale support!!

Besturen
Maar zoals eerder gezegd, het besturen van ons bad gaat gewoon door. We kunnen o.a. nieuwe vrijwilligers/sters gebruiken voor de ‘tuinploeg’, we hopen dat een groot deel van de ‘Corona-verantwoordelijken’ (de extra vrijwilligers die er moesten komen op uberhaupt open te kunnen gaan), zullen blijven. Ook andere helpende handjes zijn altijd welkom.Meld je gerust aan bij ondergetekende of kom binnenkort eens kijken op een zonnige zaterdag-ochtend wat er allemaal gebeurt in de wintermaanden.

Samen staan we sterk, niet alleen tegen Corona….vergeet dat niet!!

Kijk ook eens op onze Facebook-pagina, ons Instagram-account en/of onze website www.hetzwembad.nl

Robbert van Meulem – bestuurslid Het Zwembad Midwoud
rvanmeulem@quicknet.nl
06-12177381