MEDEMBLIK - Maxime Jonker ambassadeur Optimist on Tour Het watersportseizoen is begonnen en Optimist on Tour is weer onderweg door heel Nederland! Van 7 t/m 10 juni meert dé rondreizende watersportactiviteit van Nederland weer aan bij het Regatta Center Medemblik tijdens de Allianz Regatta! Kinderen van 8 t/m 12 jaar, met minimaal zwemdiploma A, kunnen onder toeziend oog van de beste zeilers ter wereld, vier dagen lang gratis kanoën, suppen of zeilen. Daarnaast kunnen ze als echte waterprofessors proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium.

Maxime Jonker ambassadeur Optimist on Tour
Optimist on Tour is trots te kunnen vermelden dat TeamAllianz (nationale selectie) zeilster Maxime Jonker ambassadeur is geworden van Optimist on Tour! Jonker won in 2018 zilver op het WK in de Laser Radial en is vaste trainingspartner van Marit Bouwmeester. In de strijd om het olympische ticket voor Tokyo legde zij het net af tegen Marit. Nu zijn de Olympische Spelen 2024 in Parijs haar volgende doel.

Ik ben super trots ambassadeur te zijn van Optimist on Tour,” zegt Jonker vanaf de Allianz Regatta in Medemblik. “Zelf ben ik ooit ook begonnen in de Optimist. Ik vind het waanzinnig dat kinderen in heel Nederland op deze manier de kans krijgen kennis te maken met watersport. En nu in combinatie met de Allianz Regatta! Wie weet wordt er bij een van hen een zaadje geplant die naar de Olympische Spelen leidt!’

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: ‘Kinderen genieten van Optimist on Tour en onze wereldtoppers zetten in eigen land een belangrijke stap in hun olympische voorbereiding. Die combinatie zo naast elkaar, zo is het precies bedoeld. In een tijd dat sporten op het water geen vanzelfsprekendheid is, is dat extra mooi!.’

Voor basisscholen Optimist on Tour Medemblik is een initiatief van de gemeente Medemblik, de Allianz Regatta en het Watersportverbond. Twintig klassen van basisscholen in de omgeving doen mee aan deze editie in Medemblik. Kinderen van groep 5 t/m 8 krijgen voorafgaand aan Optimist on Tour een (online) spreekbeurt in de klas. Tijdens deze les leren zij alvast iets over de boot, plank of kano en over wat je aan moet als je het water op gaat. Daarnaast leren zij de beginselen van waterbeheer, worden ze bewust gemaakt van het effect van plastic in het water en leren zij over watersporten en werken in een team.

Op 7 t/m 10 juni brengen de kinderen de theorie in praktijk op het Regatta Center in Medemblik. Daar krijgen zij les in zeilen, suppen en kanovaren van instructeurs van het Watersportverbond!

Professor in het Waterlab
Niet alleen krijgen de kinderen les in de verschillende watersporten, zij brengen ook een bezoek aan het Waterlaboratorium. Hier veranderen zij in heuse professoren met witte jassen en veiligheidsbrillen om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Ook leren ze hoe waterstof wordt gemaakt.

Na schooltijd inschrijving voor iedereen!
Na schooltijd, van 15.00 uur tot 18.00 uur, kunnen kinderen zich samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kosteloos inschrijven voor Optimist on Tour en het Waterlab. Om zeker te zijn van een plek kan dat het beste via optimistontour.nl, maar aanmelden op locatie kan ook. Eerst krijgen kinderen een theorieles op de kant, om vervolgens zelf aan het roer te zitten van een Optimist, in een kano of op een SUP. Een uur lang plezier op het water is gegarandeerd!

Allianz Regatta laatste krachtmeting voor Olympische Spelen
De Allianz Regatta is de laatste serieuze test voor de beste zeilers van de wereld voor Tokyo 202One. Het is tevens het eerste toernooi sinds de Corona-uitbraak waarin meerdere (acht van de tien) olympische klassen tegelijkertijd in actie komen.
Tegen deze achtergrond biedt Optimist on Tour de kans aan kinderen kennis te maken met de watersport. Voor meer informatie over de Allianz Regatta, zie allianzregatta.org.

Optimist on Tour en corona Optimist on Tour Medemblik wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. Kijk hier voor het coronaprotocol die wij hanteren.