MEDEMBLIK - Medemblik doet mee aan het project Veilig Buitengebied van Noord-Holland Samen Veilig. Steeds vaker vestigen criminelen zich in het buitengebied omdat ze daar relatief ongemerkt hun gang kunnen gaan. Ze azen onder andere op leegstaande schuren om er drugs te produceren, maar de gemeente zet de tegenaanval in.


Op vrijdag 16 december staat een informatiekraam op de Dickensmarkt in Medemblik, waar bezoekers uitleg krijgen over wat ze kunnen doen bij het vermoeden dat er drugs worden geproduceerd in hun omgeving. Het produceren van synthetische drugs of hallucinerende middelen gebeurt in laboratoria, via chemische processen. Drugslabs komen onder andere voor op industrieterreinen, in bedrijfspanden, op boerderijen en in afgelegen gebouwen. Maar een drugslab kan ook middenin een woonwijk staan.

Geur herkennen

  1. Een belangrijk onderdeel van het project Veilig Buitengebied is om inwoners te informeren over de gevaren van drugslabs. Bij de informatiekraam kunnen ze onder meer de geur van een drugslab ruiken. De wijkagent is aanwezig om hen te informeren hoe ze de signalen van een drugslab kunnen herkennen en waar ze die signalen kunnen melden.

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u een vermoeden dat er in uw buurt een drugslab zit? Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, op het telefoonnummer 0800 – 7000. Meer informatie over het herkennen van signalen van een mogelijk drugslab vindt u op de website van Noord-Holland Drugs Alert.